diumenge, 30 de gener del 2011

Guernica (Anaïs Fradera)

Autor: Pablo Picasso.
Període: segle XX. (cubisme)
Localització: Museo Reina Sofía
Mesures: 350 x 780 cm


M'agrada perque expressa una guerra i com són les coses a la vida real. Esplica amb les imatges que es un drama, una desgràcia.
El motiu per el que va ser encarregat aquest quadre va ser per el bombardeig de Guernica. La Legió Condor contra la població basca de Guernica, a la Guerra civil Española. El quadre va ser encarregat perquè decorés el Pavelló Espanyol durant l'exposició universal de 1937 a París. Picasso va realitzar aquest quadre cubista, expressant la visió del bombardeig. Es una obra fonamental per entendre la història de l'art. El quadre va viatjar per tota Espanya i Amèrica. Es va exposar a moltes galeries, per recaptar diners per la causa republicana. Al 1968, va tornar el Guernica a Espanya. Sense cap dubte, es un dels quadres més tristos que existeixen, perquè representa un bombardeig. Si mirem d'esquerra a dreta observem:



  • Apareix a l'esquerra del quadre un toro amb el cos fosc i el cap blanc. Aquest volteja i sembla mostrar atordit davant el que passa al seu voltant.

  • Sota el toro es veu una dona, el dolor està representat en els seus ulls que tenen forma de llàgrimes, al sostenir en els seus braços al seu fill ja mort, per això el nen no té nines en els seus ulls. Aquesta dona recorda a una "pietat". Mira el cel amb el rostre punyent i cridant de dolor.


Es un quadre blanc i negre, pintat amb oli sobre una tela de fibra de lli, preparada amb cola. Hi han diferents maneres de pintar el quadre, es a dir, hi han quadres més alegres, altres més tristos, però aquest es un dels més tristos i dels que més expressa drama.


1 comentari: