dimarts, 15 de febrer del 2011

Crucifixió Sant Pere (Andrea Gussago)

FITXA TÈCNICA:
AUTOR:
Caravaggio
PAÍS: Italia (Roma)
PERÍODE: 1600-1601
ÈPOCA: Barroc

LOCALITZACIÓ: Iglesia Santa Maria del Popolo
MESURES: 230x175 cm

ELEMENTS TÈCNICS:
SUPORT I TÈCNICA PICTÒRIC:
sobre llenç, pintat sobre oli.

PERSPECTIVA: El quadre caracteritzen els colors foscos, així que el focus de llum esta al centre, la perspectiva ens dona profunditat.
DIBUIX,CROMATISME,LLUM: El focus del quadre esta situat en el centre, per això podem veure perfectament qui es el protagonista de l’obra, San Pere. Els altres personatges queden difuminats, no se’ls pot veure el rostre. I denominen els colors marrons i negres, l’únic lloc on surt el blanc es el San Pere i en la vestimenta que porten. (La tècnica que utilitza Caravaggio es el tenebrisme)
COMPOSICIÓ:

ELEMENTS ESTILISTICS:
ELEMENTS QUE DEFINEIXEN L’ESTIL:
És una escena sòbria on els colors són càlids i la pintura es bastant simètrica hi ha moltes línees remarcades, és el contrast entre el Blanc i el Negre. El fosc del fons, fa que els personatges quedin molt més endavant per donar més rellevància els representants del quadre. Podem trobar moltes línees diagonals, molt característiques en el Barroc.

ICONOGRÀFICS:
TEMA:
Aquesta obra tracta sobre el martiri de San Pere, el principal deixeble de Crist. San Pere es crucificat boca avall per modèstia, per no igualar-se amb Crist.
DESCRIPCIÓ: Els quatre personatges que idealitzen el quadre, són tres vilans i San Pere. És veu que els tres personatges fan molt d’esforç per poder aixecar la creu, per el poc pes que se li pot posar a San Pere, es necessiten tres homes per aixecar-lo. Entre els cossos dels personatges formen una creu.

VALORACIÓ:
FUNCIÓ:
Religiosa
INTERPRETACIÓ o SIGNIFICAT:
PRECEDENTS o FONTS D’INSPIRACIÓ: En la tradició catòlica es narra la mort de San Pere, Caravaggio representa l’escena en la que van a crucificar-lo al reves.
APORTACIONS: Crea dinamisme amb les postures en les que estan els personatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada