dijous, 30 de desembre del 2010

El Beso-Gustav Klimt (1907/08) Andrea Gussago

He triat aquest quadre, fet per Gustav Klimt per que m’agrada com amaga el significat del quadre, nomes amb quatre peces de roba. Trobo que es un quadre apassionat i diferent, que aquesta parella tenen desig per estar junts, aquets colors fan que cridi l’atenció, el groc al principi i el marro per darrera, gracies això és dona més importància els dos personatges.
Es troba situat entre la naturalesa, es poden veure també moltes figures geomètriques, com per exemple es poden veure en la vestimenta, el home amb rectangles la dona amb cercles. Es veu com el que a fet el primer pas a sigut l’home, per la forma en la que l’agafa la cara, i la dona es deixa portar per el petó.
La manera en com fa força amb els peus, i amb els dits de les mans dona referència al plaer, també per els ulls tancats. Les tonalitats dels dos, són diferents deixa fora de lloc el racisme, l’home es com més negra i la dona més blanca.
Es suposa que estan a sobre d’una roca, però la roca no esta pintada amb colors foscos, si no que esta plena de flors, caracteritza la naturalesa amb l’esser humà com Adan i Eva.
Les flors, que hi han al cos de la dona, ens diuen la sensualitat femenina. I els colors més foscos, la força que té l’home.
Aquet quadre te dos grans significats, pot semblar un amor entre amants, que s’estimen de veritat o una por per part de la dona, en tirar en davant aquesta relació. La por de la dona, es veu per que estan a sobre d’una roca, que podria averi un precipici, i com la seva cara pot ser de repulsió. Com li agafa la mà com si la vulgues apartar, de la seva cara. Però en canvi això es contradiu, quant li mirem els peus, que fan tot lo possible per no caure enrere.
Però cada un pensa lo que vol d’aquest quadre, l’únic que sap el verdader significat es Klimt. Aquet quadre el trobo interessant, per aquest fet que el significat el decideixes tu, si es apassionat i romàntic, o violent i un amor no merescut.

1 comentari:

  1. Has fet un bon comentari. Llàstima de les faltes ortogràfiques i caldria que buscares informació sobre les obres. Es tracta de el petó que fa Apol·lo a Dafne i aquesta es converteix en llorer
    No has posat la ubicació de l'obra
    Nota....6

    ResponElimina