dijous, 30 de desembre del 2010

Muchacha en la ventana (Anaïs Fradera)

He escollit aquest quadre, de Dalí, perquè m’agrada la tranquil•litat que vol reflectir. Es una dona, en aquest cas, la seva germana, en la casa que anaven sempre de vacances, a Cadaqués. Ella observa el paisatge, relaxada. Es un quadre que no mostra estrés, es molt senzill, una noia, una finestra i el paisatge. Els colors que estan davant, són els colors càlids,com el marró, i per donar un toc de profunditat, fa servir colors freds com el blau, el verd... Però el color que més predomina és el blau, juga amb els diferents tons de blau. Esta pintat amb oli sobre cartró-pedra. Fa 105 cm x 74,5 cm. Esta exposat al Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía.

Si ens fixem, la part central del quadre és la noia i la finestra, perquè es lo principal. Les proporcions del quadre no són totes iguals, per exemple els peus, són molt petits. La noia que surt en el quadre es diu Ana María, la germana de Dalí. Durant molts anys va ser la model de Dalí, fins al 1929, que va ser Gala. La pintura va ser la primera exposada en la galeria Dalmau de Barcelona, al 1925. Hi ha una dotzena de quadres que surt Ana María, però aquest pot ser la obra mestre de la sèrie.

El quadre es del període del Realisme. El realisme és la manera de plasmar la realitat de la forma més exacta possible a les obres d’art. Si ens hi fixem, es un quadre dins d’un altre quadre. El paisatge de la finestra seria el segon quadre i el primer seria la noia. Aquest quadre va ensenyar a la gent que Dalí també podia dibuixar, apart de fer els seus quadres superrealistes. També es pot observar, que es molt senzill, a part del seu quadre “El masturbador”, que es molt més gran que aquest.

1 comentari:

  1. Hi ha moltes faltes. Costa tant fer servir el corrector ortogràfic. Gala no era la seva germana, era la seva amant. El quadre no és realista, és surrealista
    Nota....5
    No heu penjat l'eix

    ResponElimina